Pilke laajentaa toimintaansa sosiaalihuollon perhepalveluihin

Pilke laajentaa toimintaansa ostamalla Hämeenlinnalaisen Sivukadun Avopalvelu Oy:n. Sivukadun Avopalvelu toimii Hämeessä ja Uudellamaalla ja on lähes 10 toimintavuotensa aikana keskittynyt erityisesti sosiaalialan ja lastensuojelun avohuollon palveluihin.

Varhaiskasvatus pysyy edelleen Pilkkeen suurimpana liiketoiminta-alueena, mutta jatkossa suomalaiset kunnat ja niiden asukkaina olevat lapsiperheet saavat Pilkkeeltä entistä moninaisempia palveluita erilaisiin elämäntilanteisiin. Uusia Pilkkeen palveluita ovat jatkossa perhetyö, tehostettu perhetyö ja ammatillinen tukihenkilötoiminta. Sivukadun Avopalvelun toimitusjohtaja ja yksi perustajista Jyrki Jalassuovastaa jatkossa Pilkkeen sosiaalipalvelujen toimialasta.

–Pilkkeen tehtävä on edistää lapsiperheiden hyvinvointia ja sujuvaa arkea. Laajentuminen sosiaalihuollon avopalveluihin vastaa kunnilta meille tulleeseen kysyntään. Opetus-ja kasvatusalan osaamisemme täydentyy nyt sitoutuneilla ja kokeneilla sosiaali-ja terveysalan ammattilaisilla, joiden arvomaailma ja tapa tehdä työtä tuntuu tutulta puolin ja toisin, Pilkkeen toimitusjohtaja Minna Martikainen sanoo.

Pilkkeen ja Sivukadun Avopalvelulta siirtyvän henkilöstön näkökulmasta yrityskauppa tarjoaa mahdollisuuksia kouluttautua, laajentaa osaamista ja löytää uusia ammatillisia urapolkuja. Pilke aloittaa heti perhetyön ammattilaisen rekrytoinnit, sillä uudet palvelut laajenevat Uudellamaalla muun muassa Helsinkiin.

Yrityskauppa ei vaikuta Sivukadun Avopalvelun asiakassuhteisiin tai asiakkaiden kanssa tehtävään työhön.

-Yhdistyminen osaksi Pilkettä avaa hienon mahdollisuuden koko henkilökunnallemme lähteä kehittämään lapsiperheiden avopalveluita. Kulunut vuosi on ollut raskas monille perheille ja tarve tukipalveluille tulee olemaan tulevaisuudessa entistä suurempi, kommentoi Sivukadun Avopalvelu Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Jalassuo.

 

Lisätietoja:

Minna Martikainen, toimitusjohtaja, Pilke päiväkodit Oy, puh. 044 521 2159, minna.martikainen@pilkepaivakodit.fi

Jyrki Jalassuo, toimitusjohtaja, Sivukadun Avopalvelu Oy, puh. 040 5642 859, jyrki.jalassuo@avopalvelu.fi