Lapsiperheiden kotipalvelu

Tukea arjen sujumiseen

Me olemme Pilke – yhdistämme aikuisten ja lasten tarpeet koko perheen sujuvaksi arjeksi! Kun tarvitset apua arjen eri tilanteissa, vanhemmuuden haasteissa, hetken aikaa itsellesi, kodille tai ihan vain levolle, kotipalvelun hoitajamme ovat juuri sinua varten.

Saat meiltä hoitajan kotiin joustavalla aikataululla, ja mahdollisuuksien mukaan käytettävissäsi on aina sama hoitaja.

Hoitajiamme kuvaillaan sydämellisen lämpimiksi, toimeen tarttuviksi hyvän päivän tekijöiksi. He ovat luotettavia ja turvallisia alan ammattilaisia. He eivät hätkähdä touhukkaistakaan tai sairastuneista lapsista, vaan kaivavat maijapoppas-laukustaan vinkit ja välineet esiin.

8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min (alv 24%)

Hinnat soittaessa kotimaan lanka- ja matkapuhelinliittymistä. Ulkomailta soitettaessa hinta määräytyy paikallisen operaattorin hinnaston mukaisesti.

Yhteydenottopyynnöt asiakaspalveluumme
Lähetä meille sähköpostia tai jätä yhteydenottopyyntö. Palaamme sinulle henkilökohtaisesti mahdollisimman pian asiakaspalvelumme aukiolon mukaisesti.

Lähetä yhteydenottopyyntö:

Näin hankit palvelusetelin ja tilaat lapsiperheiden kotipalvelun

  1. Kysy palvelusetelistä kunnaltasi. Asuinkuntasi sosiaalitoimi kertoo lisätietoja ja arvioi, millaista apua perheenne tarvitsee.
  2. Palveluseteli on rahan arvoinen. Kun saat palvelusetelin, voit käyttää sitä maksuvälineenä lapsiperheiden kotipalvelua tilatessasi. Palvelusetelillä on kuntasi määräämä rahallinen arvo, ja tavallisesti maksat lisäksi muutamien eurojen arvoisen omavastuuosuuden.
  3. Vertaile ja totea Pilkkeen edullinen hinta. Voit vertailla palveluntuottajia kuntasi käyttämässä verkkopalvelussa. Se on PSOPVaana tai Palse.fi.
  4. Tilaa palvelu. Toivottavasti tilaat palvelun Pilkkeeltä. Me Pilkkeellä palvelemme sinua mielellämme. Soita meille 09 4245 5388 ja pidä palvelusetelin numero saatavilla puhelun aikana.
  5. Nauti Pilkkeen ammattitaitoisesta lastenhoidosta.

Esimerkki Kirkkonummelta: Lapsiperheiden kotipalvelua kunnan tukena

ksi Pilkkeen kumppanikunnista lapsiperheiden kotipalveluissa on Kirkkonummi. Yhdessä Kirkkonummen kunnan kanssa huolehdimme käytännön tuen tarjoamisesta lapsiperheiden arjen sujuvuudeksi esimerkiksi vanhemman sairastamisen tai erityisen perhe- tai elämäntilanteen kohdatessa.

– Olemme pystyneet reagoimaan kunnan muuttuviin tarpeisiin joustavasti, ja voimme aidosti olla perheiden tukena nopeastikin muuttuvissa elämäntilanteissa, kertoo lapsiperheiden kotipalvelun kuntien asiakkuuksista vastaava Tiia Lindqvist.

Pilkkeen tarjoama palvelu suunnitellaan aina kunkin perheen tarpeiden mukaiseksi. Käytännön avun kuten kotitöiden ja ruuanlaiton lisäksi ammattitaitoiset hoitajamme auttavat myös perheen arkirutiinien, vanhemmuuden ja toimintakyvyn tukemisessa.

Pilke tukee perheitä tuottamalla lapsiperheiden kotipalvelua Helsingissä, Vantaalla ja muualla Uudellamaalla. Tarjoamme päivittäin lapsiperheiden kotipalvelua myös Turussa, Tampereella, Oulussa ja Kuopiossa.

”Lasten ilosta ja onnellisista ilmeistä saa paljon voimaa”

Pilkkeen lastenhoitajana vuodesta 2015 lähtien työskennellyt Milja Johansson muistelee lämmöllä ensimmäistä lapsiperheiden kotipalvelun asiakastaan Kirkkonummella.

– Luulin lähteväni vain kertaalleen tuuraamaan kunnan lastenhoitajaa, mutta olinkin lopulta melkein puoli vuotta saman perheen ja heidän alle 1-vuotiaan tyttärensä apuna, osan ajasta jopa täyspäiväisesti maanantaista perjantaihin, Milja kertoo.

Lapsiperheiden kotipalvelussa lastenhoitaja auttaa perhettä elämään sujuvaa arkea silloinkin, kun se on vanhemmille esimerkiksi sairastamisen tai muun elämäntilanteen vuoksi hankalaa.

– Joillakin käyn viikoittain ja toisilla parin kuukauden välein, ja käynti kestää yleensä kahdesta viiteen tuntia. Suurin osa tehtävistä on ihan tavallista lastenhoitoa, mutta koetan kyllä auttaa muutenkin, jos näen jotain mitä voin tehdä perheen arjen helpottamiseksi, Milja sanoo.

Yksi tyypillisistä syistä lapsiperheiden kotipalvelun tarvitsemiseen on synnytyksen jälkeinen masennus. Silloin lastenhoitajaa tarvitaan antamaan äidille tukea ja hengähdystauko.

– Kun vien lapsen ulos kärryttelemään, äiti saattaa ottaa ansaitut pitkät päiväunet tai hoitaa omia asioitaan kaupungilla. Sellainen irtautuminen on äidille todella tärkeää ja auttaa jaksamaan paremmin.

Milja on työskennellyt erilaisissa lastenhoidon tehtävissä jo yli 10 vuotta, ja kokemusta hänelle on kertynyt niin päiväkodeista, hoitoringeistä kuin sairaan lapsen hoidostakin. Hän aikoo jatkaa lastenhoitajana tulevaisuudessakin.

– Jos näen, että olen pystynyt aidolla läsnäololla ja välittämisellä antamaan apua ja luomaan rennon ilmapiirin, niin kyllähän se motivoi. Vaikka joskus olenkin työpäivän päätteeksi voipunut, lasten ilosta ja onnellisista ilmeistä saa paljon voimaa, Milja kertoo.

”On tärkeää saada apua”

Milja Johansson

Hinnat alkaen palvelusetelillä

Kaupunki Hinta
Helsinki alk. 38 € / h
Espoo 28,85 €/h

Alkaen-hinnat ovat voimassa palveluseteliasiakkaille arkipäivisin päiväsaikaan.

Asiakkaan maksettavaksi tulee vain palvelusetelin arvon ja tuntihinnan väliin mahdollisesti jäävä erotus. Esimerkiksi: jos asiakkaalla on Vantaan kaupungin 26 euron arvoinen palveluseteli, asiakkaalle itselleen jää maksettavaksi Pilkkeen lapsiperheiden kotipalvelusta

Pilke perhepalveluiden asiakasohjaus ja palvelusopimukset

Perhetyön palvelut myönnetään perheille aina oman kotikunnan sosiaalihuollon kautta. Ota yhteyttä, niin jutellaan tarkemmin sosiaalipalveluiden asiakasohjaukseen, uusien palvelusopimuksiin, tarjouspyyntöihin ja palvelukokonaisuuksien liittyen.