Lastensuojelun jälkihuolto ja tukiasunnot 

Lastensuojelun jälkihuolto ja tukiasunnot

Itsenäistymisprosessi on tärkeä osa nuoren kehitystä ja kasvua aikuisuuteen. Lastensuojelulain mukaan sijoitetuilla nuorilla on oikeus jälkihuoltoon 25- ikävuoteen asti. Lastensuojelun jälkihuollon tuki toteutetaan yksilöllisen itsenäistymissuunnitelman pohjalta yhteistyössä nuoren ja hänen sosiaalityöntekijänsä kanssa. Jälkihuollon palveluita tuotamme Hämeenlinnan ja Keski-Uudenmaan alueilla.

Perttulan palveluasumisen yksikkömme Hämeenlinnassa on suunnattu lastensuojelun jälkihuollon tehostetuksi tukimuodoksi erityisesti vahvaa psyykkistä tukea ja arjen sekä elämänhallinnan tukea tarvitseville nuorille aikuisille. Perttulan palveluasunnon toiminnassa korostuu psykososiaalinen kuntoutuva työskentely ja itsenäistymistä ja omaa elämänhallintaa tukeva arki. Paritalossa sijaitseva 100m2 soluasunnossa on omat huoneet 3:lle nuorelle aikuiselle. Palveluasunnossa on aikuinen päivällä arkisin vähintään 8h päivässä. Asukkaille on järjestetty myös puhelinpäivystys yöaikaan ja viikonloppuisin kriisitilanteiden varalle. Palveluasumiseen liitetyn itsenäistymistyöskentelyn tavoitteena on kuntoutuminen ja elämänhallinnan harjoittelu tavoitteena itsenäisempi asuminen.

Yrityksellämme on saatavana lisäksi useita jälkihuollon tukiasuntoja alueella, jotka soveltuvat intensiivistä tukea tarvitseville nuorille aikuisille. Nuoren tuentarve määritellään ja toteutetaan yhdessä tehdyn jälkihuollon suunnitelman pohjalta. Tukipalveluita voidaan täydentää muilla yrityksen palveluilla.

Kevyempänä tukimuotona toimivat omat itsenäiset jälkihuollon tukiasunnot. Asunnot ovat pääsääntöisesti yksiöitä tai pieniä kaksioita. Asunnot sijaitsevat etsimme asunnon nuorelle yhdessä hänen kanssaan ennen muuttoa. Tukikäynneistä sovitaan jälkihuollon suunnitelman yhteydessä.

Ota yhteyttä Pilke perhepalveluihin

Ota yhteyttä suoraan palvelualue-esimiehiimme tai asiakaspalveluumme, puh. 044 755 2035. Olemme parhaiten tavoitettavissa arkisin klo 9–15.

Lähetä meille sähköpostia tai jätä yhteydenottopyyntö. Palaamme sinulle henkilökohtaisesti mahdollisimman pian.

Lähetä yhteydenottopyyntö:

Ota yhteyttä

Asiantuntijat

Pilke perhepalveluiden asiakasohjaus ja palvelusopimukset

Perhetyön palvelut myönnetään perheille aina oman kotikunnan sosiaalihuollon kautta. Ota yhteyttä, niin jutellaan tarkemmin sosiaalipalveluiden asiakasohjaukseen, uusien palvelusopimuksiin, tarjouspyyntöihin ja palvelukokonaisuuksien liittyen.