Lastensuojelun tehostettu perhetyö

Lastensuojelulain mukainen tehostettu perhetyö

Lastensuojelulain mukaisen tehostetun perhetyön tavoitteet asetetaan yhdessä perheen ja lastensuojelun sosiaalityöntekijän kanssa. Tavoitteita tarkistetaan säännöllisesti yhteisissä asiakassuunnitelma palavereissa. Perheelle nimetään omat työntekijät, jotka tapaavat perhettä säännöllisesti. Työskentelyn kesto ja tapaamisten määrä mitoitetaan lähtötilanteen ja asetettujen tavoitteiden pohjalta. Tavoitteena voi olla lastensuojelun sijoituksen ennaltaehkäiseminen tai kodin ulkopuolisen sijoituksen lyhentäminen. Lastensuojelun tehostetussa perhetyön keskiössä on lapsen tai nuoren normaalin kasvun ja kehityksen turvaaminen.

Lastensuojelun perhetyö tavoitteellisesti ja joustavasti

Työskentelymme on tavoitteellista ja joustavaa. Tapaamiset toteutetaan yksilö-, vanhempain- ja perhetapaamisina, lisäksi toimimme yhteistyössä perheen muun tukiverkoston kanssa. Työskentelyn lähtökohtana on vanhemmuuden ja perheen jäsenten yksilöllinen tukeminen kriisissä. Onnistunut perhetyö vaatii kaikkien perheenjäsenten sitoutumista ja osallistumista. Tapaamisissa on mukana tarpeen mukaan yksi tai kaksi työntekijäämme. Työskentelyn sisällöstä sovitaan perheen ja sosiaalitoimen kanssa yhdessä. Työskentelyn edistymisestä raportoidaan kuukausittain sosiaalityöntekijää. Lastensuojelun tehostettua perhetyötä voidaan toteuttaa kaikenikäisten lasten perheissä.

Ota yhteyttä Pilke perhepalveluihin

Ota yhteyttä suoraan palvelualue-esimiehiimme tai asiakaspalveluumme, puh. 044 755 2035. Olemme parhaiten tavoitettavissa arkisin klo 9–15.

Lähetä meille sähköpostia tai jätä yhteydenottopyyntö. Palaamme sinulle henkilökohtaisesti mahdollisimman pian.

Lähetä yhteydenottopyyntö:

Ota yhteyttä

Asiantuntijat

Pilke perhepalveluiden asiakasohjaus ja palvelusopimukset

Perhetyön palvelut myönnetään perheille aina oman kotikunnan sosiaalihuollon kautta. Ota yhteyttä, niin jutellaan tarkemmin sosiaalipalveluiden asiakasohjaukseen, uusien palvelusopimuksiin, tarjouspyyntöihin ja palvelukokonaisuuksien liittyen.