Sopeutumisvalmennus ja kuntoutus

Sopeutumisvalmennus ja kuntoutus 

Sopeutumisvalmennuksen tavoitteena on vammaisen henkilön toimintakyvyn edistäminen. Sopeutumisvalmennukseen kuuluu vammaisen henkilön ja hänen lähiyhteisönsä neuvonta, ohjaus ja valmennus. Sopeutumisvalmennusta toteutetaan yksilöllisesti ja se on luonteeltaan määräaikaista.

Sopeutumisvalmennuksella pyritään saamaan vammainen henkilö ja hänen perheensä hyväksymään vammasta johtuvat arkipäivän ongelmat. Sopeutumisvalmennuksen ensisijainen tehtävä on auttaa vammaista henkilöä vastaanottamaan vammasta aiheutuvat psyykkiset paineet ja toisaalta myös selvittämään vammaisuudesta johtuvat käytännön ongelmat.
Valmennusjaksosta on saatu hyviä kokemuksia myös erityisesti Asperger nuorten sosiaalisessa ja psyykkisessä kuntoutuksessa.

Tavoitteena valmennuksessa voi lähtökohtaisesti olla esimerkiksi:

  • sosiaalisen toimintakyvyn valmiuksien parantaminen (esimerkiksi harrastusmahdollisuuksien tukeminen, sosiaalisten tilanteiden harjoittelu)
  • itsenäisten elämäntaitojen opiskelu (esimerkiksi julkisten palvelujen käytön opiskelu, asumisvalmennus, kodin ja arjen hallinnan opiskelu)
  • Elämän mielekkyyden, ymmärrettävyyden ja hallittavuuden kokemuksen vahvistaminen (koherenssi käsitys)

Ota yhteyttä Pilke perhepalveluihin

Ota yhteyttä suoraan palvelualue-esimiehiimme tai asiakaspalveluumme, puh. 044 755 2035. Olemme parhaiten tavoitettavissa arkisin klo 9–15.

Lähetä meille sähköpostia tai jätä yhteydenottopyyntö. Palaamme sinulle henkilökohtaisesti mahdollisimman pian.

Lähetä yhteydenottopyyntö:

Ota yhteyttä

Asiantuntijat

Pilke perhepalveluiden asiakasohjaus ja palvelusopimukset

Perhetyön palvelut myönnetään perheille aina oman kotikunnan sosiaalihuollon kautta. Ota yhteyttä, niin jutellaan tarkemmin sosiaalipalveluiden asiakasohjaukseen, uusien palvelusopimuksiin, tarjouspyyntöihin ja palvelukokonaisuuksien liittyen.